Bildnis : Animatie

Animatie verschilt van klassieke film in de zin dat het meer dan welk medium ook toelaat om een nieuwe realiteit te scheppen die volledig los staat van wat zichtbaar is. De mogelijkheden van de verbeelding worden enkel beperkt door de creativiteit en technische kennis van de kunstenaar. Van stop-motion tot full blown animatiefilms… Rolf Quaghebeur, directeur van Argos in Brussel geeft een inleiding maar toont vooral een aantal exemplarische films uit de Argoscollectie.

 

Zo 12 feb 2017 ⋅ 11:00 GESPREK MET LUC DEGRYSE OVER JONGE ANIMATIEFILMMAKERS

img2266_31

Eind jaren 1970 volgt Luc Degryse een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Hogeschool Gent. Bij Raoul Servais, Pierre Vlerick en Charlotte De Groote ervaart hij de kracht van de schouderklop.  

Hij maakt tekeningen, realiseert animatiefilms en als docent artistieke vakken, optie animatiefilm, aan KASK in Gent is hij de ideale persoon om niet alleen over zijn eigen traject te vertellen, maar ook over wat leeft bij jonge animatiefilmmakers vandaag.

Zo 26 feb 2017 GESPREK MET ROLF QUAGHEBEUR – DREAM WORK OVER ANIMATIE IN KUNSTENAARSFILM

Rolf Quaghebeur, directeur van Argos in Brussel geeft een inleiding maar toont vooral een aantal exemplarische films uit de Argoscollectie.

 

img2264_31Animatie verschilt van klassieke film in de zin dat het meer dan welk medium ook toelaat om een nieuwe realiteit te scheppen die volledig los staat van wat zichtbaar is. De mogelijkheden van de verbeelding worden enkel beperkt door de creativiteit en technische kennis van de kunstenaar. Van stop-motion tot full blown animatiefilms…

Rolf Quaghebeur, directeur van Argos in Brussel geeft een inleiding maar toont vooral een aantal exemplarische films uit de Argoscollectie.

Zondag 12 maart 2017 GESPREK MET DIDIER VOLCKAERT – ANIME
img2262_31
In de uiteenzetting van Didier Volckaert licht hij zijn onderzoek toe, en toont hij bijzondere en unieke voorbeelden van anime.

Didier Volckaert studeerde audiovisuele kunst in Sint-Lukas Brussel. Zijn documentaire films zijn geïnspireerd door experimentele film en pre-cinema. De laatste jaren werkte hij aan een doctoraatsonderzoek waarin Japanse anime en de wisselwerking met niet alleen de beeldende kunst maar ook op de mainstream cultuur een belangrijke rol spelen.

Praktische info

Afspraak om 11:00
in de inkomhal van CultuurCentrum De Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18 in Oostende

€8 per persoon voor leden / €12 per persoon voor niet-leden (€1 handlingkosten inclusief; eventuele lunch achteraf niet inbegrepen)

Inschrijven via UiTloket Oostende
Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende
059/33.90.00 – uit@oostende.behttp://www.uitinoostende.be
Openingstijden:
maandag tot vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur
zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur

CultuurCentrum De Grote Post is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer: trein naar Station Oostende op ongeveer 10 minuten loopafstand; de kusttram stopt vlakbij (op 100 meter) aan de halte Marie-Joséplein. CultuurCentrum De Grote Post ligt tegenover het Leopoldpark (met zijn bloemenuurwerk) en het bronzen beeld “De Zee” (in de Oostendse volksmond Dikke Matilde). Je kunt het gebouw binnenkomen via één van de drie roterende deuren aan de hoofdingang.

Over annie goossens

Oostende Terminus na een zwervend leven. Terug naar mijn west-vlaamse roots en het ontdekking van mijn oorspronkelijke taal
Dit bericht werd geplaatst in cultuur, Grote Post, Oostende en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s