Sweet Youth, de sonnetten van Shakespeare

400 jaar geleden stierf William Shakespeare. Of misschien ook niet want sommigen beweren dat hij nooit bestaan heeft. Toch worden 37 van de beste toneelstukken uit de theatergeschiedenis en de mooiste dichtbundel uit de literatuur aan hem toegeschreven.

Uit de literaire wereld komt Erna Schelstraete. Zij schreef naast tal van gedichten de historische roman ‘Koningin voor één dag’. Zelf acteerde ik niet alleen tweemaal in werken van de grootmeester, ‘De storm’ en ‘Hamlet’, ik regisseerde ook een van zijn toneelstukken.

Beiden hebben we onze liefde voor het oeuvre van Shakespeare gemeen.

We selecteerden elk een tiental sonnetten die we voorlezen. Erna deed redactiewerk zodat er nu en dan tussen het lezen door wat duiding bij de auteur en zijn sonnetten kan gegeven worden. Daarna ging ik door haar gegevens en knipte en plakte alles tot een poëzieprogramma met de naam ‘Sweet Youth’. Er zal zowel in het Engels als in het Nederlands voorgelezen worden, soms volgt na de vertaling het origineel, of omgekeerd.

Het wordt een avond om de populaire bard, die graag met mensen allerhande omging en daar zijn fenomenale mensenkennis uit putte, te vieren. Enkel met woorden, vooral zijn woorden. In een ruimte waar boeken het decor vormen en waar mensen achteraf elkaar kunnen spreken met een glas in de hand.

Datum : donderdag 22 september en donderdag 17 november om 19.00 uur stipt.

Toegang € 5, reservatie verplicht via onnovangelderjr@hotmail.com

Locatie : Leeshuus, Groentenmarkt 3, 8400 Oostende.

 

Ik hoop jullie op één van de avonden te zien,

veel groetjes,

 

Onno van Gelder jr.
www.onnovangelderjr.be
+32 486 77 96 73

 

 

 

Roland en Erna De Winter – Schelstraete

Graaf de Smet de Naeyerlaan 88

8400 Oostende

  1. 059 43 79 77

Mobiel 0496 10 40 43 (E) 0497 25 04 79 (R)

www.rodewinter.be

Over annie goossens

Oostende Terminus na een zwervend leven. Terug naar mijn west-vlaamse roots en het ontdekking van mijn oorspronkelijke taal
Dit bericht werd geplaatst in cultuur, Gedichten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s