Grote Post

Het seizoen loopt op zijn laatste benen. Lange benen, korte benen, zeebenen, kromme benen, witte benen … het maakt niet uit. Zolang ze het volgende seizoen maar richting De Grote Post uitwandelen. Want wij zien jullie graag komen. Voor we zelf even de benen nemen, vieren we nog twee keer feest. Een dansfeest én een muziekfeest. Gooi ze maar los, die benen.

Monkey Mind Feest – zat 01.07 – 22:15 (gratis)

(c) Sofie De Backere

Danseres/choreografe Lisi Estaras creëerde de afgelopen jaren haar eigen danstaal gebaseerd op de Monkey Mind-methodiek. Lees er alles over in het interview dat gisteren in De Morgen verscheen. Collega en dramaturge Sara Vanderieck was er vanaf het begin nauw bij betrokken. Eerst was er de succesvolle voorstelling Monkey Mind met zowel professionele dansers als dansers met een beperking. Dit seizoen paste Estaras Monkey Mind toe op 50plussers. Voor het festival Dansand brengt ze alle doelgroepen samen voor een groot dansfeest op de zeedijk. Op scène staan professionele dansers met en zonder beperking, 50+ dansers, liefhebbers én het publiek. Doe je beste teenslippers aan en begeef je in de kolkende dansmassa (voorzie aangepaste kledij naargelang de weersomstandigheden). Bekijk hier de teaser om in de mood te komen. Meer info.

Slotconcert JAZEE-festival – zon 09.07 – 18:00

Tussen 7 en 9 juli is Oostende een bezette stad. Muzikanten tussen 8 en 18 jaar palmen dan tussen 14 u. en 17 u. de straten en pleinen in met akoestische concerten. 300 jonge muzikanten in de binnenstad, dat spreekt tot de verbeelding. Zorg zeker dat je op zaterdag 8 juli rond 18 u. op het Wapenplein bent. Meer zeggen we niet, behalve dat 300 muzikanten + verrassing + vonken … Hier vind je het volledige programma.
Alsof dat nog niet genoeg is, komen ze op zondag 9 juli samen in De Grote Post voor een feestelijk slotconcert. JAZEE is een nieuw festival, ondersteund door De Grote Post en gegroeid uit De Strijkersdagen aan Zee.
Meer info en reserveren.
De tickets voor het slotconcert vliegen de deur uit. Als het concert uitverkocht is, wordt de kans geboden om de generale repetitie bij te wonen. Hou de website in de gaten voor meer informatie.

Vooruitblik: De top vijf van Serge Feys

In elke zomernieuwsbrief werpen we met enkele tips een blik op het nieuwe seizoen. Deze keer verklapt muziekprogrammator Serge Feys zijn vijf favoriete concerten:

  1. Shostakovich & Piazzolla van Ensembl’ Arenski
  2. Albert Lee (living guitar hero)
  3. Britten. War Requiem van Bochumer Symphoniker (bij de buren)
  4. Spirit Control van Jef Neve
  5. Alifbata van Aka Moon

Terugblik: ROESTVRIJ – stadsparcours

Op 17 & 18 juni en 24 & 25 kon je het stadsparcours ROESTVRIJ bezoeken. Het parcours bracht verschillende generaties en kunstenaars samen. De afgelopen maanden dachten ze na over hoe je met simpele en vooral creatieve ingrepen, oplossingen kunt bieden voor dagelijkse ongemakken bij ouderen. ROESTVRIJ leverde heel wat intieme en ontroerende momenten op, zowel voor de makers en het publiek als voor de bewoners van het woonzorgcentrum. Enkele sfeerbeelden:

 

 

 

Over annie goossens

Oostende Terminus na een zwervend leven. Terug naar mijn west-vlaamse roots en het ontdekking van mijn oorspronkelijke taal
Dit bericht werd geplaatst in Grote Post en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s