Feministische Klassieken 6: Ayaan Hirsi Ali

 Het projekt is uitgelegd hier

Ayaan Hirsi Ali
Ayaan Hirsi Ali by Gage Skidmore.jpg
Algemene informatie
Ayaan Hirsi Ali (Geluidsfragment uitspraak (info / uitleg)), geboren als Ayaan Hirsi Magan Isse Guleid Ali Wai’ays Muhammad Ali Umar Osman Mahamud (Mogadishu (Somalië), 13 november 1969) is een Nederlands-Amerikaanse feministe, publiciste, auteur en voormalige politica van Somalische afkomst. Ze is atheïst en is bekend om haar kritiek op de islam. Hirsi Ali was tussen 2003 en 2006 lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Zij emigreerde naar de Verenigde Staten, waar zij een fellow was van het American Enterprise Institute.[1] Zij richtte in 2007 de AHA Foundation op, een internationale organisatie voor vrouwenrechten.[2] Sinds 2013 heeft zij de Amerikaanse nationaliteit en is zij zowel een fellow van de Kennedy Government School aan de Universiteit van Harvard als een lid van The Future of Diplomacy Project van het Belfer Center for Science and International Affairs.[3]

Over annie goossens

Oostende Terminus na een zwervend leven. Terug naar mijn west-vlaamse roots en het ontdekking van mijn oorspronkelijke taal
Dit bericht werd geplaatst in cultuur. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s