Leopold II een koning in Oostende

Leopold II een koning in Oostende (deel 1)
Op 17/12/2009 is het precies honderd jaar geleden dat koning Leopold II overleed. Hij stierf op zijn 74ste in Laken. Leopold II is ook de koning die Oostende groot maakte. Hij verbleef alles samen bijna 6 jaar in de badstad. Hij heeft Oostende op de Europese kaart gezet en ook fundamenteel veranderd. Daarnaast zal Leopold II eeuwig verbonden blijven met wantoestanden in Congo, vrouwenaffaires en megalomane projecten.

Ook honderd jaar na zijn overlijden blijft Leopold II in Oostende zichtbaar aanwezig. Volgens de stadsgidsen ademt elke meter van de badstad de geest uit van de flamboyante maar niet onbesproken vorst. Meer dan 2000 nachten van zijn leven verbleef Leopold de tweede in zijn Oostende. De Oostendenaars pikten een graantje mee, maar waren nooit erg enthousiast over hun trouwste Koninklijke toerist. Gidsbeurten in het kielzog van Leopold II zijn in Oostende nog steeds populair.

Over annie goossens

Oostende Terminus na een zwervend leven. Terug naar mijn west-vlaamse roots en het ontdekking van mijn oorspronkelijke taal
Dit bericht werd geplaatst in Leopold II, Non classé, Oostende. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s