10 REDENEN OM DEZE WINTER NAAR OOSTENDE TE KOMEN

preview_bkvuurwerk026-jpg

Oostende is altijd de moeite, ook in de winter. Een gezellige kerstmarkt, schaatsen op Winterijs, shoppen, een groot feest met vuurwerk op eindejaar of de Nieuwjaarsduik. Het zijn maar enkele redenen waarom wij je deze winter wel eens in Oostende willen zien.

 1. OMDAT OOSTENDE BAADT IN KERSTSFEER

  Niet alleen wordt Oostende volledig voorzien van feeërieke kerstversiering, op het Wapenplein kan je je ook vergapen aan de grootste kerstboom van Oostende. Bovendien staat er op Winterijs een schaatspiste van 1000m²! Na een rondje schaatsen kan je uitblazen op de kerstmarkt “Christmas Village” aan het Vissersplein. Dat wordt tijdelijk omgetoverd tot een waar kerstdorp, waar je met vrienden kan genieten van een ferme druppel, glühwein, hotdogs, hamburgers of een van de andere vele lekkernijen die de gezellige chaletkraampjes te bieden hebben.

 2. OMDAT JE OOK TIJDENS DE EINDEJAARSPERIODE CULTUUR KAN OPSNUIVEN

  Cultuurliefhebbers komen ook in de kerstperiode aan hun trekken. Zowel Kursaal Oostende, CC De Grote Post als Mu.ZEE hebben opnieuw een rijkelijk gevuld programma. Neem de agenda erbij en plan nu jouw culturele uitstap naar Oostende!

 3. OMDAT DE ZEELUCHT ER ZO GEZOND IS

  Zeesanatoria waren niet voor niets zo populair in de fin-de-siècle en de daarop volgende belle époque. Mensen kwamen van heinde en verre naar de Belgische kust om er weer op krachten te komen in de gezonde zeelucht. En die is vandaag nog niets veranderd. In Oostende is de zee nog altijd alomtegenwoordig, ook in de lucht. Geen geur die zo Oostende schreeuwt als de zilte geur van de zee!

 4. OMDAT NIETS LEUKER IS DAN EEN WINTERSE STRANDWANDELING

  Wie dacht dat zee & zand enkel iets voor de zomer was, heeft het grondig mis. Wat is er heerlijker dan in de winter lekker gaan uitwaaien op het strand? En als we geluk hebben, krijgen we dit jaar misschien wel een witte Kerst. Geen betoverender beeld dan de bruisende golven, de koele, zilte zeelucht en een maagdelijk wit strand. Illustratrice Eva Mouton nam 10 Oostendse etalges onder handen. Download hier haar gratis wandelplan.

 5. OMDAT PANNENKOEKEN EN WAFELS HEUS NIET ENKEL VOOR KINDEREN ZIJN

  Na een winterse strandwandeling kan je op een van de tearooms op de zeedijk opnieuw wat opwarmen met een lekkere verse wafel of pannenkoek en een warme chocolademelk. Jeugdnostalgie ten top, en na al die jaren nog altijd even lekker. We vroegen onze Facebookfans al even om de beste adresjes en het resultaat vind je hier.

 6. OMDAT JE IN OOSTENDE HEERLIJK KAN SHOPPEN

  Oostende is rijk aan leuke ketens en mooie boetieks, ideaal om kerstcadeautjes te kopen dus, of gewoon om jezelf te verwennen. Bovendien zijn de winkels in het centrum élke zondag open. Shopplezier en leuke pakjes onder de kerstboom: win-win. Bekijk hier de favoriete adresjes van Tiany Kiriloff in Oostende. Weinig tijd om te shoppen? Op 16 december openen meer dan 180 Oostendse winkels hun deuren tot 21.00 uur.

 7. OMDAT EEN SHOW IN KURSAAL OOSTENDE STEEDS DE MOEITE IS

  Het statige Kursaal Oostende is de kers op de taart die de Oostendse zeedijk is. Een show in dit magnifieke kader is steeds een spektakel. Bekijk hier het volledige programma.

 8. OMDAT OOSTENDE DE BESTE PLAATS IS OM NIEUWJAAR TE VIEREN

  De beste oudejaarsfeestjes, het traditionele nieuwjaarsvuurwerk, de gezellige kerstmarkten en tal van plekken om heerlijk te dineren… Oostende komt met oudjaar helemaal tot leven. Dé stad om het nieuwe jaar in te zetten! Zowel in het Kursaal Oostende als de Wellington Hippodroom staan er grootse feestjes op het programma. We geven je hier onze 5 tips voor een spetterend Nieuwjaar in Oostende.

 9. OMDAT JE HET NIEUWE JAAR KAN INZWEMMEN… LETTERLIJK!

  Want op 1 januari 2017 is er de traditionele Nieuwjaarsduik. Voor het eerst vindt die ook echt plaats op Nieuwjaarsdag zelf. Roep je vrienden en familie bijeen, trek jullie gekste outfits aan en waag jullie aan een verfrissende duik in de Noordzee. Nadien kan je bekomen met een lekker drankje en nagenieten van jouw unieke belevenis. Ontdek hier waarom je de Nieuwjaarsduik zeker niet mag missen.

 10. OMDAT OOSTENDE NOG STEEDS DE KONINGIN DER BADSTEDEN IS

  Je kan uiteraard kiezen voor een verkwikkende strandwandeling, maar Oostende telt ook tal van architecturale pareltjes die een wandeling door de stad de moeite maken. Van de Koninklijke Gaanderijen tot het Kursaal en de prachtige art-deco rijhuizen van de Prinsenlaan: in Oostende is er steeds wat om je aan te vergapen. Tot binnenkort!

Uit http://www.visitoostende.be/nl/10-redenen-om-deze-winter-naar-oostende-te-komen

Over annie goossens

Oostende Terminus na een zwervend leven. Terug naar mijn west-vlaamse roots en het ontdekking van mijn oorspronkelijke taal
Dit bericht werd geplaatst in Oostende. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s