Een dagje Kunst en Cultuur in Gent

Click op het beeld
040.De Vooruit

foto’s van Luc Deprez

Maar zie ook dit prachtige website click op het beeld

Sint-Baafskathedraal-©JohanBakker_tcm14-12088

En dit is het verslag gestuurd door Luc Deprez

“Met onze leden van de cursus ” Kunst en cultuur “bezochten we de Oost Vlaamse hoofdstad Gent .
Na ons bezoek aan het Smak(Stedelijk Museum voor Actuele kunst) waar we de tentoonstelling van Rinus Van de Velde en de retrospectieve Michael Buthe bezochten, daarna trokken we de stad in.
Na eerst iets verorberd te hebben in “De Vooruit” was het aan elk van ons het moment om bij een aantal gebouwen eens onze talent als gids te bewijzen aan onze medecursisten, voorwaar interessant om zelf iets te moeten opzoeken en uitleg te geven. Achtereenvolgens kregen we uitleg over de Boekentoren van Henry Van de Velde, De Vooruit, De Minardschouwburg met de gekende Gentse volksfiguur Romain Deconinck. Ook bij het standbeeld van Lieven Bauwens, de man die wolweverijen en vlasspinnerijen oprichtte in Gent hoorden we een stukje industriële geschiedenis alsook de legendes over het Gerard deDuivelsteen. We bezochten ook de Sint Baafskathedraal met de mooie ondergrondse crypte. Daarna liep de wandeling nog langs het Belfort, Stadhuis, het Vleeshuis, Oude vismijn Patershol, het Gravensteen om te eindigen aan de Gras- en Korenlei .
Het was een interessante dag, waar de meesten toch veel bijgeleerd hebben over een stad die niet zo ver ligt van ons mooie Oostende.”

Over annie goossens

Oostende Terminus na een zwervend leven. Terug naar mijn west-vlaamse roots en het ontdekking van mijn oorspronkelijke taal
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en Cultuur, Open School. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s