(bis) KINDEREN VAN DE ZEE in de Grote Post op zaterdag 12.03.2016

Oostende heeft een grote aantrekkingskracht op schrijvers en kunstenaars, met de zee als grootste inspirator en muze. Voor de een is inspiratie de eindeloosheid van het water, voor de ander de uitgestrektheid van stranden, of meer specifiek: het gevoel van Engeland aan de overkant, de bedrijvigheid van de visserij, onze lokale geschiedenis, de dieren van de zee, en ga zo maar door …

In een avondvullend programma vragen we ons luidop af wat we hebben met de zee? We vragen het aan schrijvers, een visser en een fotograaf. In een programma van woord, beeld en muziek zullen ze voorlezen en ingaan op de vragen van de ‘aangespoelde’ presentator-televisiemaker Martin Heylen.

Literatuur met de voeten in het water en de tenen tussen de vis, met o.a. Stephan Vanfleteren (fotograaf en schrijver van ‘Visscherskoppen’), Marnix Verleene (beroepsvisser op zee en dagboekschrijver), Geert Cyriel Tavernier (dichter van de cylcus ‘Het Zweet van de Zee’) met multi-instrumentalist Luiz Marquèz, Lara Taveirne (auteur van ‘De Kinderen van Calais’ over liefde en verlies aan de Noord-Franse kust), Joke van Leeuwen (auteur van de roman ‘De Onervarenen’ over alles achterlaten en emigreren naar de andere kant van de wereld) en Oek de Jong (auteur van het veelbekrooonde, naoorlogse epos ‘Pier en Oceaan’, de geschiedenis van een familie en die van het Hollands water ineen).

Muzikale omkadering van Johannes Verschaeven (The Van Jets) en Serge Feys.

Met filmbeelden van Henri Stork en foto’s van Stephan Vanfleteren.

Het programma werd samengesteld door Luc Muylaert, artistiek leider Theater aan Zee, en Hendrik Tratsaert, artistiek leider Vrijstaat O.

PRAKTISCH

Wanneer? Zaterdag 12.03.2016 om 20u30
Waar? De Grote Post – zaal Kleine Post
Prijs? € 12 / € 10 (reductietarief)
Meer info & tickets? http://www.degrotepost.be/e630/kinderen-van-de-zee

Over annie goossens

Oostende Terminus na een zwervend leven. Terug naar mijn west-vlaamse roots en het ontdekking van mijn oorspronkelijke taal
Dit bericht werd geplaatst in Non classé. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s