GLOED

***GLOED *** (DANS)
PREMIÈREREEKS: 20, 21 & 22 november 2015, De Grote Post
Tickets: http://www.degrotepost.be/e588/premiere-gloed

Ouderen, vluchtelingen, werklozen of mensen getroffen door ziekte dragen niet meer bij tot de samenleving. Hun waarde is afgenomen, ze spreken niet langer de taal van vernieuwing of technologie, geen Nederlands,… Ze zijn minder productief, opgebruikt, nutteloos. Een tot stilte veroordeelde massa.

Choreograaf Serge Aimé Coulibaly verzet zich in zijn nieuwste productie tegen deze populaire, simplistische stigma’s in de samenleving. Samen met 50 oudere dansers richt hij de spots op de menselijkheid van deze anonieme groepen. De dansers op het podium zijn niet langer zomaar ‘ouderen’: hun realiteit wordt de inspiratie voor de voorstelling.

GLOED houdt het publiek een pijnlijk herkenbare spiegel voor en toont onze maatschappij als een massa in beweging. Een eindeloos onderweg zijn, een reeks van vluchtige ontmoetingen. Marcheer je mee op het tempo van de alledaagsheid? Of stop je?

GLOED is een oproep voor medeleven en attentie. GLOED is een hoopvolle toekomst. GLOED is sterk en kwetsbaar. GLOED is overleven. GLOED is reageren. GLOED is een stille revolutie.

 
Over annie goossens

Oostende Terminus na een zwervend leven. Terug naar mijn west-vlaamse roots en het ontdekking van mijn oorspronkelijke taal
Dit bericht werd geplaatst in Dans, Grote Post, Oostende en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s