Het nieuw programma van de Grote Post

Highlights Seizoen 15-16

Drie grote trajecten als rode draad

De voorstellingen onder het label ZILT hebben als gedeelde thematiek de zee in al haar glorieuze facetten. Zo stopt Roland Van Campenhout maritieme liederen in een blues-jasje en viert ‘de zeemacht’ haar 70-jarig bestaan. De slotshow Tussen Haven en Storm wordt een avond vol muziek, tekst en beeld met kleppers als Patrick Riguelle, Martin Heylen en Maaike Cafmeyer.

Met GLOED gaat De Grote Post de strijd aan met clichés rond ouder worden en de steeds groter wordende kloof tussen generaties. Zo dansen in de wervelende voorstelling Tornar van Seppe Baeyens en Ultima Vez zowel kinderen als volwassenen, waaronder een 92-jarige man. Gooi je benen los tijdens een van de vele dansworkshops voor 50-plussers of herbeleef je openingsdans op de Nationale dag van de Dans. Kom ook zeker kijken naar de gelijknamigeproductie GLOED, een samenwerking tussen De Grote Post, choreograaf Serge Aimé Coulibaly, documentairemaakster Lisa Tahon en Danspunt. In deze unieke voorstelling krijgen oudere professionele –en  amateurdansers de mogelijkheid om het beste van hun rijpere zelf te tonen.

VERS legt de focus bij toneelliteratuur en bouwt een brug tussen het professionele -en het liefhebberstheater. Niemand minder dan Tom Lanoye slaat met enkele Oostendse theatergezelschappen uit het liefhebberscircuit de handen in elkaar voor het theaterfestival VERS. Met de hulp van Lanoye brengen deze verenigingen enkele van zijn spraakmakende theaterteksten. Het immer vermakelijke locatietheatergezelschap Studio ORKA kiest voor het eerst voor een theaterzaal als locatie en verwerkt deze op een unieke manier in de voorstelling. Ook kunnen de jongsten onder ons kennis maken met de theaterwereld tijdens verschillende workshops en TXT-uurtjes.

Ook deze namen verwelkomen we!

THEATER Centrale gast op TAZ#2014 Ontroerend Goed brengt dit seizoen Are we not al drawn onward to new erA een beklijvende voorstelling over de onomkeerbaarheid van het leven. Dat we steeds sneller leven en communiceren staat dan weer centraal in Another year for great fishing van Tom Struyf.

MUZIEK Voor de fans van Nederlandstalige muziek komen onder andere Stef Bos en Willem Vermandere! Liefhebbers van wereldmuziek krijgen dan weer een sfeervolle avond voorgeschoteld met onder andere het aanstekelijke Debademba dat Westerse en Afrikaanse muziek combineert en Jazzoléa dat het beste van jazz en tango naar boven haalt. Ook dit seizoen vinden de klassieke Scoop-concerten op zondag plaats (i.s.m. Concertgebouw Brugge). Onder het label Postival is er dit najaar de muziekwedstrijd ‘Golfbrekers’ voor lokale bands en in 2016 een tweede all-round Postival-festival met workshops, bands, infosessies, een panelgesprek …

COMEDY Eerder zin in een avondje humor van de bovenste plank? Daar zorgen Kommil Foo,Michael Van Peel, en Die Verdammte Spielerei wel voor. Daarnaast toveren ook de amateurgezelschappen een lach op je gezicht.

CIRCUS Avonden vol spanning worden dan weer verzorgd door de circusvoorstellingen. Capilotractées grijpt letterlijk bij de haren en met Fidelis Fortibus toont Danny Ronaldo trouw aan zijn familie, het circus, maar ook aan zichzelf.

OP LOCATIE Niet alle voorstellingen vinden dit jaar plaats binnen de muren van De Grote Post. Zo speelt de familievoorstelling Nova Zembla, Vaar Wel van Kinderenvandevilla zich af op een mysterieus schip. Onder de noemer ‘Bij de Buren’ springen we de bus op! We trekken samen naar omliggende cultuurcentra om daar te genieten van een voorstelling. Via deze formule kan je onder meer genieten van de dansvoorstelling Speak low if you speak love van Wim Vandekeybus in Concertgebouw Brugge of de indrukwekkende muziek-theatervoorstelling Accattone van NTGentin een Gentse havenloods.

De Grote Post vzw
Hendrik Serruyslaan 18A
8400 Oostende

de volle brochure hier

Over annie goossens

Oostende Terminus na een zwervend leven. Terug naar mijn west-vlaamse roots en het ontdekking van mijn oorspronkelijke taal
Dit bericht werd geplaatst in Grote Post, Oostende. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s